Dongeng danau Toba dalam bahasa Swedia

Dongeng danau Toba dalam bahasa Swedia


I regionen Sumatra levde ett mycket hårt arbetande bonde. Han levde ensam kara. Varje dag han arbetade på last och fiske outtröttligt. Detta gjordes för att möta behoven i vardagen.

En dag bonden gick till floden nära hans hem, tänker han att fiska lauknya idag. endast med beväpnad med en krok, bete och fisk, gick han raka vägen till floden. En gång när han fick i floden, bonden kastade omedelbart kroken. I väntan på kroken ätbar fisk, bonden bad, "O Allah, jag hoppas jag kan fiska mycket idag". Ögonblick efter att ha bett, kastar han en krok var uppenbart wobbling. Han drog omedelbart kroken. Jordbrukarna är mycket glad, eftersom fisken han blir mycket stor och vacker.

Efter en stund stirrar på fiskfångst, bonden blev mycket förvånad. Det visar sig fisken han fångade kunde tala. "Hjälp mig att inte ätas Pak !! Låt mig leva ", ropade fisken. Utan mycket Tanya ades fiskfångst omedelbart återföras till vatten igen. Efter åter fisken i vattnet, bonden ökar förvånad, eftersom plötsligt fisken förvandlas till en mycket vacker kvinna.

"Oroa dig inte sir, jag kommer inte skada dig", säger fisken. "Vem är du? Är du inte en fisk? Frågade bonden. "Jag var en prinsessa som blev förbannad, eftersom det bryter mot reglerna i riket", sade kvinnan. "Tack har befriat mig från förbannelsen, och i gengäld är jag villig att göra dig en hustru", sade hon. Jordbrukare är överens om att också. De blir sedan man och hustru. Men det är ett löfte som har kommit överens om att de inte skulle säga att ursprunget till prinsessan av fisk. Om löftet bröts det kommer att bli en fruktansvärd katastrof.

Efter ett tag gifta, bonde och hans fru slutligen lycka ökar, eftersom bondhustrun födde en liten pojke. Deras son växa till ett barn som är mycket vacker och stark, men det finns vanor som gör alla undrar. Pojken var alltid hungrig, och aldrig känna full. Alla matransoner att sluka utan resten.

Tills en dag bondson fick jobbet av mor att leverera mat och dryck till de områden där hans far arbetade. Men hans jobb inte är uppfyllt. All mat var tänkt att fadern dilahap ut, och efter att han somnade i en hydda. Bonden väntar på ankomsten av hans son, medan du håller hunger och törst. Det går inte att stå hunger, sedan gick han raka vägen hem. På vägen hem, packa en bonde såg sin son sov i stugan. Bonden väckte henne omedelbart. "Hallå, vakna! Ropade bonden.

Efter hans son vaknade, bonden bad omedelbart sin mat. "Var är maten för far?", Frågade bonden. "Det är fullbordat och jag åt", svarade pojken. Med en hög pitch som jordbrukare skälla omedelbart sin son. "Barn vet inte diuntung! Otacksam! Grundläggande ung fisk! "Smädelser bondens omedvetet hade sagt avhållsamhet från hans hustru.

Efter bönder säga dessa ord, omedelbart son och hans fru försvann spårlöst och spår. Av tidigare stämpling fötterna, plötsligt menyemburlah vattnet var mycket snabb. Vatten strömmade mycket hög och bred för att bilda en sjö. Och slutligen, som bildar en sjö. Sjön slutligen känd som Lake Toba.

Folklore Timun Mas - Efter Igår hade Post Cindelaras Folklore och Folklore Malin Kundang, denna gång jag ska dela Folklore Timun Mas. Berättelser i Indonesien är mycket ens varje region har Folklore ensam som i centrala Java är känd för Folklore Timun Mas, Okej direkt att läsa eller Copas skrev för souvenirer läsa hemma.


Penulis ;
Ovary nutrition capsule
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentar:

Posting Komentar

Catatan: Hanya anggota dari blog ini yang dapat mengirim komentar.